Ulei de palmier 5 L

99,00 lei

Uleiul de palmier rezista foarte bine la prajire, mai bine decat oricare alt candidat.

Cantitate
In Stoc

  Politica de livrare

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile ce depasesc 150lei

  Politica de securitate

Puteți plati convenabil și sigur cu cardul sau alegeti plata la livrare!

  Politica de returnare

Conditiile receptionarii coletului si returnarea produselor !

Este cunoscut și foarte folosit, în special în zonele tropicale din Asia de Sud, Africa și Brazilia, dar începe să fie căutat și în zonele Europei și Americii de Nord, tocmai datorită proprietăților sale deosebite. Indonezia și Malaezia sunt țările cu cea mai mare producție din lume, producând cumulat aproape 40 de milioane de tone anual.

Este un produs complex, care conține mai multe substanțe, dintre care menționăm acizii grași, esterificați cu glicerină. Spre deosebire de alte grăsimi, are un conținut bogat în acizi grași saturați și mono-saturați, dintre care amintim acidul palmitic, oleic, stearic și miristic. Mai conține și alfa și beta caroten, care sunt forme ale vitaminei A, în cantități de 4-5 ori mai mari decât în morcovi. Este lipsit de acizi grași trans, bănuiți că ar cauza câteva forme de cancer, boli de inimă și o formă de diabet. Nu conține colesterol. Conține cea mai mare cantitate de vitamina E (tocoferol) dintre toate uleiurile. Mai are în compoziție acizi grași omega-3 si omega-6, într-un raport echilibrat.

Avantajele folosirii uleiului de palmier sunt:

Rezistă foarte bine la prăjire, mai bine decât oricare alt candidat. Un studiu științific  făcut la o universitate din Spania, arată că acroleina, o substanță periculoasă, se produce într-o cantitate mai mică prin degradare termică, decât în uleiul de floare a soarelui, sau cel de măsline.

Chiar și după mai multe utilizări la prăjit, nu este nevoie să fie aruncat, ci se poate filtra și folosi în continuare.

Rezistă mai bine în timp și râncezește mai greu, datorită conținutului mare de compuși antioxidanți, în special betacaroten.

Nu are gust și nici miros, de aceea mâncărurile nu-și schimbă gustul nici la prăjire, nici la gătire.

Nu împrumută gustul alimentului prăjit în el, putând fi folosit astfel, pentru a prăji pește, spre exemplu și apoi cartofi prăjiți. Cartofii nu vor avea gust de pește.

Datorită temperaturii relativ mari de fumegare (230-240 grade Celsius), la prăjire nu face fum. În plus, nu stropește și nu face spumă, nu se înegrește.

Se oxidează greu în aer liber și nu conține acizi grași trans.

Are proprietăți bune de conservare, asigurând termene lungi de valabilitate pentru alimentele cu care a fost folosit.

Contine : Ulei de palmier nehidragenat 4.5 kg / 5 L

Uleiul de palmier se poate folosi in alimentatie cat si in cosmetica.

STY-RF_1040

Referinte Specifice

Ti-ar Placea

Comentarii (0)

Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și: